divendres, 18 de desembre de 2009

Padrins de lectura

Aquest projecte que acabem d'engegar va néixer per iniciativa dels propis alumnes de sisè, tot i que ja feia temps que ens rondava pel cap la intenció de començar-lo, als professors. Coneixem l'experiència d'altres escoles, en les quals fa temps que funciona amb èxit.

L'objectiu és millorar el nivell de lectura dels nois i noies, tant els padrins com els fillols, a l'ensems que aconseguir una relació de bona companyonia entre els grans i els petits de l'escola.

Hem començat enguany amb l'aparellament de les classes de 6è (padrins) i les de 2n (fillols).

Cada alumne de sisè esdevé així padrí d'un alumne de segon, amb el qual llegirà una estona (vint minuts cada quinze dies, de moment). El llibre pot ser que el porti de casa el de 2n, un que li agradi i que vulgui compartir amb el seu padrí, o bé a l'inrevés, un llibre que en el seu moment hagi agradat a l'alumne més gran i que vulgui compartir-lo amb el seu fillol. Cada sessió en llegiran un fragment, ara l'un, ara l'altre. El més gran corregirà la lectura del petit, procurant donar-li un bon exemple amb la seva manera de llegir. També li proposarà preguntes de comprensió.

Prèviament, a classe, amb els de 6è, es prepararan les sessions, donant-los pautes i pistes per ajudar els fillols.

De moment, podem dir que les primeres sessions han fet molta il•lusió a totes quatre classes i que s'ha notat als patis una major interacció, en sentit positiu, entre grans i petits.

Esperem que aquest projecte tingui força èxit i que puguem valorar-lo positivament a final de curs.

Tutores de 2n i 6è

2 comentaris:

  1. Penso que aquest projecte es molt bonic i entretingut, com alumna de 6è puc assegurar que es molt divertit i ens agrad molt a totts/es ademés els nens de 2n son molt macos.
    espero que es continui fen perquè ens ho passem mb!

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina